5 הצעות לארוחת ערב מזינה ועדיין... טעימה
הערב תמיד מגיע, ואיתו הבלגאן שבסלון, הכלים שנערמים בכיור ולכולם מתחשק משהו טעם לאכול! אבל מה קורה אם לילדים כבר נמאס מחביתה עם גבינה, ולבעל מתחשק משהו קצת יותר נחמד מכריך? אז סקרנו ומצאנו 10 מתכונים לארוחות ערב בריאות, טעימות ומזינות במינימום מאמץ שיעשו לכם את הערב טעים ונעים!
לא רק לחג, אבל בכל זאת חנוכה מתקרב... אז הכינו את הילדודס עם ארוחת ערב חגיגית ומזינה עם כל אבות המזון שהילדים צריכים!
החומרים:
1 אריזה מיני תפוחי אדמה קלופים מבושלים, 2 גזרים, ביצה אחת, מלח ופלפל שחור, 1/2 כפית כורכום, 2 כפות קמח, גמדים שטראוס בטעם תות / בננה, גבינת שמנת ו-1/2 צרור עירית – לא חובה.
אופן ההכנה:
מתחילים בלגרד את הגזר בפומפייה ומועכים היטב את תפוחי האדמה לפירה. לערבב הכול. זה בסדר אם העיסה לא חלקה לגמרי, זה דווקא מוסיף עניין ומרקם ללביבות. לאחר מכן יש קוצצים את העירית לטבעות דקות. מערבבים את כל המצרכים בקערה.
בשלב הבא, יש לחם שמן במחבת, בכמות שתכסה את תחתית המחבת בשכבה דקה, ואז לטגן את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה. אם אתם מעדיפים לאפות, ניתן להניח נייר אפייה על תבנית תנור ולרסס במעט ספריי שמן. מניחים את הלביבות ולרסס שוב מעל. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות. מגישים לילדים לצד גמדים בטעם תות או בננה שיוסיפו חלבונים וסידן למנה ויהפכו אותה למנה הוגנת עבורם, מנה המכילה אבות מזון וויטמינים ומינרלים חיוניים, ושמנת חמוצה ועירית לבעל, אלא אם הוא ממש מתעקש גם לגמדים...
מה תקבלו מהמנה?
ויטמין A , ויטמין E, אשלגן, ויטמין C, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמין B6, מגנזיום, נוגדי חמצון, אבץ, חלבונים, שומן בלתי רווי, אבץ, סידן ויטמין D ועוד
הידעת? הכורכום עשוי לתרום לבריאותנו במגוון דרכים, ביניהם: מסייע בשיפור עיכול, תורם לחיזוק חיסוני ומסייע לשיפור מצב הרוח!
במיוחד לימים הקרים שהחורף מביא, מנה שתחמם אתכם ותוסיף לארוחת הערב נופך של אקסטרה חום ואהבה
מצרכים: 3 כפות שמן זית, בצל גדול קלוף, 4 שיני שום, 3 גבעולי סלרי, 2 זוקיני, 3 גזרים קלופים, אריזה של מיני תפו"א קלופים ומבושלים, שקית גרגירי חומוס מבושלים, 1/2 שקית אטריות קטנות או אטריות דקות למרק, קופסת רסק עגבניות קטנה, כף פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק ירקות עוף, מלח ופלפל שחור וכפית כורכום.
אופן ההכנה:
קוצצים בצל, שום, גזרים וזוקיני לקוביות ואת הסלרי לפרוסות דקות.
את תפוחי האדמה חותכים לרבעים. בינתיים מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והסלרי במשך 5 דקות. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים גזר ותפוחי אדמה ומטגנים 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב. לאחר מכן מוסיפים את הזוקיני, גרגירי החומוס, רסק העגבניות, כמו גם תבלינים ומים רותחים בגובה 5 ס"מ מעל המצרכים ומבשלים על אש נמוכה עד שהגזר מתרכך. 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את האטריות ומבשלים אותם עד שיתרככו לגמרי! והנה קיבלתם ארוחה מזינה , טעימה וחמימה לעונת החורף!
מה תקבלו מהמנה?
ויטמין A , אשלגן, ויטמין C, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמין B6, מגנזיום, נוגדי חמצון, אבץ, חלבונים, חומצות שומן בלתי רווית, , סידן, ויטמין B3, חומצה פולית, ויטמין E (אם הוספת גם גזרים), ויטמין K, בטא קרוטן ואומגה 3.
הידעת? גרגירי החומוס עשירים בחומצה פולית החיונית לבניית דנ"א וחומצת אמינו
מנה מתוקה ובריאה, מזינה שכיף לילדים להחזיק ביד בגלל הגודל הקומפקטי שלה – כך גם תדעו בדיוק כמה הילד אכל!
המצרכים:
1/3 שקית גזר, 1/3 שקית תרד, 2 קלחי תירס מבושלים, 6 ביצים, 3-5 כפות קמח תופח, 10 ענפי עירית או 2 ענפי בצל ירוק, מיכל שמנת לבישול או חלב, מלח ופלפל לבן ו-100 גרם גבינה צהובה מגורדת.
אופן ההכנה:
מתחילים בזה שמחממים את התנור ל-180 מעלות. ואז... קוצצים בצורה גסה את התרד ומורידים בעזרת סכין את גרגירי התירס מהקלחים. טורפים בקערה את הביצים עם השמנת ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בקערה גזר, תירס ותרד – אליהם מוסיפים קמח ועירית ומערבבים. שופכים מעל את תערובת הביצים ושוב מערבבים. ואז, משנים היטב תבנית שקעים ושופכים לתוך כל שקע מהתערובת כך שהוא יהיה 3/4 מלא בגובה. מעל יש לפזר מעט גבינה צהובה (שתוסיף עוד סידן למנה וילדים אוהבים לאכול אותה!) אופים במשך 10 דקות ועד שהפריטטות יציבות למגע. ובתיאבון!!!
מה תקבלו מהמנה?
ויטמין A, ויטמין E, ברזל, סידן, חומצה פולית, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמין B (במיוחד תיאמין וניאצין), סלניום, מגזניום, אבץ, נחושת, , חלבונים, אליצין, ויטמין K ועוד
הידעת? לעירית סגולות בריאותיות הדומות לבצל ולשום והיא נחשבת בעיקר כאנטיביוטיקה טבעית חזקה.
מנה טעימה, כיפית ומזינה שאין ילד שלא ירצה לאכול! מגישים לצד ירקות וקטשופ ומתענגים...
המצרכים:
2 קלחי תירס מבושלים, 2 ביצים, 120 גרם גבינה צהובה מגורדת דק, 1 כוס קמח, 1/2 כוס גבינת ריקוטה, 1/2 כוס גבינה בולגרית רכה, 1/4 כפית פלפל שחור.
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם זהובים או פנקו, 1/3 כוס שומשום.
אופן ההכנה:
חותכים את גרגירי התירס מהקלחים ומניחים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לתירס. מרעבבים הכול היטב. לאחר מכן יש להוסיף את התירס ולערבב שוב ביחד. כעת מעבירים את הקערה למקרר לחצי שעה על מנת שהכול יתייצב. ואז מערבבים בקערה שומשום עם פירורי לחם.
יש ליצור גלילים מאורכים קטנים או צורות של נאגטס, בעזרת ידיים רטובות, ולגלגל בפירורי לחם עם שומשום. מטגנים אותם במחבת עם שמן (בגובה 1 ס"מ לפחות) עד שהנגטסים זהובים. מוציאים אותם לקערה עם נייר סופג. חותכים מעט ירקות ובכלי קטן מעט קטשופ שמגישים ביחד לכולם! בטוחים שלא יישארו leftovers למחר!
מה תקבלו מהמנה?
אבץ, זרחן, ברזל, מגנזיום, ויטמין B (במיוחד תיאמין B1 וניאציןB3 , ויטמין B6 וויטמין B12), סלניום, נוגדי חמצון, חלבונים, חומצות אמינו, רטינול, סידן, אשלגן, נתרן.
הידעת? עמילן התירס משמש כרכיב מרכזי במגוון תכשירים קוסמטיים וניתן אפילו למרוח אותו חיצונית על פריחות וגירויים בעור.
ילדים אוהבים פתיתים - זה ברור, אבל בשביל להביא לילד ארוחת ערב שתכיל מנה הוגנת, צריך שהיא תכיך עוד המון וויטמינים ומינרלים שהגוף זקוק. לכן, קבלו מתכון לתבשיל פתיתים עם ירקות ומלא וויטמינים – לקרוא, לשמור ולהכין!
החומרים:
2 סלקים מבושלים, 1/2 שקית גזרים, כוס פתיתים, 1 ו-1/4 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל לבן
וכף שמן זית.
אופן ההכנה:
מתחילים עם לגרד את הסלק על החלק הגס בפומפייה. לאחר מכן, בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הגזר, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות. מוסיפים סלק, מלח ופלפל ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את הפתיתים וכמובן מים רותחים וסוגרים חלקית את המכסה. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות ומגישים!
מה תקבלו מהמנה?
ויטמין A, ויטמין E, ויטמין K, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ, חלבון, אומגה 3, אומגה 6, ויטמין C, ויטמין B5, ויטמין B6, ויטמין B3, סלניום ועוד...
הידעת? סלק עשיר בחומצה פולית שתורמת בין היתר לשמירה על תפקוד המוח עם התקדמות הגיל.
ועכשיו כל שניתן הוא ליישם את המתכונים ולהפוך אותם לארוחת ערב שתהיה גם טעימה, גם מזינה ובריאה לכל המשפחה, אז בהצלחה ובתיאבון לכולם!
ממני,
אירית וצוות האימהות של מועדון אמא.