הכתבות שלנו

נשנושים לילדים

כל אמא חושבת מה אפשר לתת לילדים לאכול. משהו שיהיה גם מזין וגם טעים.
לכבוד השקת גמדים מופחת הסוכר החדש של שטראוס (רק עם חצי כפית סוכר מוסף) הצטרפנו גם אנחנו לחגיגה והזמנו את האמהות של מועדון אמא לשתף אותנו בטיפים לנשנושים טעימים ומזינים שהילדים שלכן אוהבים.
קיבצנו לכן כאן חלק מהטיפים שכדאי לכן לנסות:

 

נשנושים מתוקים
ילדים תמיד אוהבים אוכל מתוק (וגם אנחנו, אם להודות על האמת). נשנושים מתוקים הם משמחים, ויכולים להיות גם יחסית  מזינים. לדוגמה:
1. פנקייקים עם פירות חתוכים, לשדרוג לפנקייקים בריאים יותר אפשר להשתמש בקמח מלא ולאפות בתנור למשך עשרים דקות (מעין סעדיה, שירן סטריקוב).
2. דייסת שיבולת סוכר חמה עם מעט סילאן או דבש, וקערת פירות חתוכים לצידה (חגית מיכל דביר)
3. גלידות גמדים- מכניסים מקל ארטיק לתוך מעדן גמדים, ומקפיאים. (חן ישראל בטיטו)
4. עוגיות גרנולה- עוגיות עם שיבולת שועל עם חמוציות וצימוקים (ורד פרי- עבאדי).

 

נשנושי פירות
1. פירות חתוכים- פירות עונתיים שונים שטופים וחתוכים.
2. סירות תמרים- חוצים תמרים באמצע (כמו סירה), מוצאים את הגרעין ושמים גרנולה ומפזרים קוקוס (גלית שאקה אלון).
3. שייק פירות- בננות ותמרים או כל פרי אחר על בסיס תפוזים, מים או חלב. אפשר לשדרג עם טחינה גולמית/ שקדיה (לינוי אליאס, לי-שי שפורקר, ליאת זעפרני קליין).
4. גלידת פירות- טוחנים פירות אהובים כמו בננה, תותים ופטל, אפשר להוסיף יוגורט ומעט דבש /  מעט סילאן וחתיכות פרי בהתאם לגיל, ומקפיאים (מאיה לוי)
5. צ'יפס תפוחי עץ- פורסים תפוח עץ בעזרת מנדולינה, מפזרים קינמון או מעט אבקת סוכר ואופים בתנור. נוצר צ'יפס קריספי וטעים. ניתן לשמור בצנצנת למשך כשבוע (קרן רביב ברנשטיין, אלין דר).
6. שיפודי פירות- חותכים פירות בצורות שונות, ומשחילים על שיפוד. (דורה אלייטנוב בורוכוב)

 

מתכונים בריאים לילדים
 

נשנושים מלוחים
1. פרוסות פרוסות לחם מלא עם ממרח פסטו ועגבניות שרי במילוי גבינה לבנה (שני ברבי).
2. נשנושי תפוחי אדמה/ בטטה- חותכים לצורת צ'יפס/ צורות מגוונות את התפוח אדמה/ בטטה, מתבלים במעט מלח ופלפל ואופים. (אורטל מרציאנו)
3. מיני לחמניות (רצוי מקמח מלא) במילוי רוטב פיצה וזיתים (הני מנצר).

 

נשנושי ירקות
1. ירקות חתוכים- אפשר לחתוך ירקות לצורות שונות, להוסיף גם עגבניות שרי ופלפלים קטנים, לסדר בצורה יפה ולהניח במקום נגיש.
2. קרטיב בטטה- מבשלים בטטה, ומקפיאים בתבניות קרח שמיועדות להכנסה לבקבוק (בצורת גליל ארוך ודק) שיהיה נוח לאחיזה. מושלם לתינוקות שמוציאים שיניים. מקל על הכאב וטעים. אפשר לגוון עם פירות שונים (רננה רוזנברג).
3. מרק ירקות בקערת לחם ביתי, ככה המרק תמיד נגמר (שני ברבי).
4. כרובית בתנור- מפרקים כרובית לפרחים, מפזרים גבינה צהובה ופירורי לחם ומעט שמן זית, ואופים. (שירה לישכינקר).
5. חטיף שעועית- מבשלים ומקפיצים שעועית ירוקה עם קצת מלח, מצננים ונותנים בשקית כמו חטיף (ליאת שטיינדל- דרור).
6. ירקות כתומים אפויים- חותכים בטטה, דלעת ודלורית. מפזרים מעט מלח עבה ויוצקים מעט שמן ואופים עד שהירקות מתרככים. (מיטל לביא דיין).
7. צ'יפס גזר- חותכים גזר לרצועות דקות כמו צ'יפס, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. ואופים בתנור על חום נמוך למשך כשעתיים. (חגית ווינטרוב).

 

x
x