הנקה

איחסון חלב אם

 

המלצות לאיחסון חלב אם

 
מבוסס על ההנחיות מתוך האתר של משרד הבריאות   
 
 

לפני שאיבת חלב אם

  • יש לרחוץ ידיים
 
• יש לדאוג לניקיון כלי האחסון. כלי האחסון המומלצים הנם כלי זכוכית,  כלים מפלסטיק קשיח או שקיות פלסטיק המיועדות לאחסון חלב אם.
• אפשר לערבב חלב הנשאב בזמנים שונים, רק לאחר שקורר במקרר. כלומר אם את שואבת מספר פעמים ביום תשמרי כל אחת המנות ששאבת בנפרד במקרר במהלך היום ובסוף היום תערבבי יחד ותקפיאי.
 
• אפשר להוסיף חלב שקורר במקרר לחלב שהוקפא, כל עוד הכמות שהוספה קטנה מכמות החלב הקפוא הקיימת על מנת למנוע הפשרת החלב.
 
• עדיף לאחסן את החלב השאוב במנות בגודל שונה על מנת לצמצם את הבזבוז. אם תקפיאי מנות בנפח שונה: 20, 30, 60 מ"ל, 120 מ"ל, מי שמטפל בתינוק בהעדרך יוכל להפשיר מנה לפי צורך. למשל אם יצטרכו להאכיל את התינוק סמוך מאוד לשעה שבה את צפויה לחזור הביתה, יפשירו מנה קטנה שהיא פחות מארוחה וכשאת תחזרי את תניקי מיד. או לחילופין אם ייתנו לתינוק ארוה ואחריה הוא ירצה עוד תוספת קטנה, יפשירו עוד מנה קטנה של 20 .
 
• יש לשים על הכלי מדבקה עם תאריך שבו הוצא החלב.


 


אחסון חלב אם


אחסון חלב אם שאוב

 
  • אפשר לשמור חלב אם עד 4 שעות בטמפרטורת חדר של 22-25 מעלות צלזיוס.
 
• ניתן לשמור חלב אם שאוב בעומק המקרר עד 8 ימים.
 
• אפשר לשמור חלב אם במקפיא בעל דלת נפרדת מן המקרר (טמפרטורות שונות בשל פתיחה חוזרת של דלת המקפיא)-עד 3-4 חודשים. כאשר מאחסנים חלב אם במקפיא אין לאחסן אותו בדלת המקרר או בקדמת המקרר כי באיזורים אלו הטמפרטורה עולה כל פעם שהדלת נפתחת, אלא יש לאחסן בעומק המקרר.
 
• בהקפאה עמוקה (מינוס 19 מעלות צלזיוס) ניתן לאחסן 6 חודשים ויותר.

 

הפשרה וחימום חלב

 
  • חלב אם, שהיה במקרר, יש לחמם לטמפרטורת החדר בתוך כלי עם מים חמים.
 
• חלב קפוא אפשר להוציא שעה לפני השימוש, ויש לחמם בכלי עם מים חמים, או להפשירו בטמפרטורת החדר.
 
• אפשר להוציא את החלב מהמקפיא למקרר ולהשתמש בו בתוך 24 שעות מרגע ההוצאה למקרר.
 
• אפשר להשתמש בשאריות חלב שהופשרו בתוך 4 שעות מרגע ההפשרה. לאחר מכן יש להשליכן.
 
• אין לחמם את חלב האם במים רותחים או במיקרוגל.
 
• לשומן החלב יש נטייה להיפרד ולצוף למעלה לכן יש לערבב בעדינות חלב אם שהופשר ולבדוק את הטמפרטורה שלו לפני האכלה
 
   
מירי פבזנר מאת: מירי פבזנר, אמא לתומר ונועה.
אני רוקחת בוגרת תואר ראשון בהצטיינות מאוניברסיטת בן גוריון.  
בעלת נסיון של שש שנים בחיל הרפואה במגוון תפקידים.
אני מדריכת הנקה מוסמכת בוגרת קורס במכללת וינגייט ובעלת נסיון של מאות שעות התנסות בבית חולים לניאדו ובקליניקה פרטית. כותבת מדור בנושא תרופות בהריון והנקה בעיתון הרשמי של ארגון הרוקחות ומעבירה הרצאות במגוון נושאים להורים ולאנשי מקצוע.
פייסבוק: מירי פבזנר- הנקה. בריאות. תזונה
   
 
   
x
x