הכתבות שלנו

מתכוני דגים - לתזונה בריאה

מתכון לתזונה בריאה בהריון ובהנקה


דגים
למה כדאי לאכול דג סלומון?
עשיר בחלבון - ב100 גרם דג אפוי יש כ-25 גרם חלבון
עשיר בברזל וב-B12
עשיר באומגה 3 - חומצת שומן שחשובה במיוחד בהריון ובהנקה להתפתחות תקינה של הת=מוח והרשתית של התינוק, להפחתת דכאון אחרי לידה, ו להפחתת הסיכון למחלות לב
ההמלצה של (AHA (American Heart Association - היא לצרוך שתי מנות דג לשבוע
 אז אני הולכת לתת לכם את הדרך הקלה, הנקיה והמהירה להכין דג סלמון אפוי שתמיד יוצא בול
ודורש רק 10 דקות הכנה (חוץ מהאפייה)

 
דג סלומון אפוי עם רוזמרין  
רכיבים:
חבילת פילה סלומון - בדרך כלל מגיע כשלוש חתיכות יפות ארוזות בחבילה
שימו לב שעל האריזה לא כתוב שהוא מעובד
שש שיני שום קלופות ופרוסות דק
כפית שמן זית
כפית חרדל גרגרים
פלפל שחור - עדיף גרוס אבל לא קריטי
מלח - מלח גס עדיף
ענפי רוזמרין
נייר כסף
לימון
salamon 
   
הוראות הכנה:
זמן הכנה - 10 דקות
מפשירים את הדג (ערב לפני אפשר פשוט להעביר מהמקפיא למקרר)
מחממים כבר את התנור לכ-200 מעלות
שוטפים את הדג טוב ומניחים - כשהעור של הדג למטה כמובן - במרכז של יריעת ניר כסף (גודל שיספיק לעטוף את הדג ממש טוב)
שמים על הנתחים שמן זית, פלפל שחור וחרדל
מוסיפים את פרוסות השום, מניחים עליו ענף של רוזמרין בוזקים מעט מלח
כעת, נשאר רק לעטוף את הדג היטב היטב ביריעת ניר הכסף - שיהיה ממש אטום בפנים
ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות בחום של 200 מעלות.

סתם כדי לסבר את האוזן - הכנה של שניצל מוכן בשרי או צמחי גם דורש זמן הכנה של 15- 20 דקות, אז שווה להשקיע בעוד 10 דקות ולאכול מנה בריאה וטעימה(
לאחר מכן, מוציאים, מורידים את העור ומגישים עם הרבה לימון
אם נשאר, להכניס למקרר בקופסא אטומה היטב, מחזיק בכיף יומיים
 
קציצות טונה עם שלל ירקות  
קציצות טונה
היתרונות:
- מושלם כארוחת צהריים קלילה
- עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים ולכן משביע
- מתאים כמילוי לכריך משביע
- ניתן להקפיא והטעם נשאר מעולה
- גיוון מעניין במקום עוד סלט טונה עם בצל ומיונז
 
ממליצה להכין כמות גדולה ולהקפיא, ככה שכל פעם שאין זמן לבשל,
אפשר לשלוף מהמקפיא ותוך שתי דקות יש ארוחה טעימה ומזינה
 
רכיבים:
ארבע קופסאות טונה במים
ביצה (טריה)
חצי כוס קוואקר
קופסת רסק עגבניות קטנה
כפית דבש
כף שמן קנולה
מלח ופלפל
נייר אפיה
 
ירקות:
תשתמשו במה שאתם אוהבים
(מה שכתוב כאן זו רק המלצה)
בצל קצוץ דק
גמבה ירוקה קצוצה דק
גמבה אדומה קצוצה דק
גמבה כתומה קצוצה דק
עגבניה קצוצה דק
קופסת פטריות (טריות או משומרות) קצוצות דק
חצי קופסת תירס
סלרי קצוץ
חופן נענע ו/או פטרוזיליה ו/או עירית קצוץ דק

 
123_____________________ 
הוראות הכנה:
1. חשוב שהירקות יהיו קצוצים דק על מנת שיהיה קל להכין את הקציצות
2.במחבת עמוקה מחממים את השמן, מוסיפים את הירקות לאט לאט, בצל, סלרי, גמבות,
פטריות, תירס, עגבניה.

3. מתבלים במלח ופלפל ומאדים מספר דקות - מערבבים מדי פעם - מורידים מהאש ומניחים להצטנן.
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
5. בקערה גדולה מערבבים את הטונה, את הביצה החיה, הקוואקר, רסק עגבניות, כפית דבש, מלח ופלפל, מערבבים טוב טוב.
6. מוסיפים לתערובת הטונה את הירקות, מערבבים טוב ונזהרים כי הם עוד חמים...
7. הנסיון מלמד שיותר קל ליצור את הקציצות אם מניחים את התערובת להתקרר חצי שעה במקרר,
אבל זה לא חובה וחוץ מזה, למי יש זמן!

8. פורסים את נייר האפיה על המגש של התנור ומשמנים אותו קלות - ניתן באמצעות ספריי שמן
9. יוצרים קציצות עגולות ופחוסות ומסדרים על נייר האפיה.
10. מכניסים לתנור ב-180 מעלות ל 15-20 דקות, מוציאים, הופכים ומחזירים לעוד 15-20 דקות.
11. אנחנו נוהגים בשתי הדקות האחרונות להעביר לגריל על 230 מעלות כדי לתת השחמה קלה ויפה.
 
מטבל:
את מטבל היוגורט אתם יכולים להכין איך שאתם אוהבים, יוגורט 1.5-2.5 אחוז שומן, שן שום כתושה, חופן נענע ו/או פטרוזיליה קצוץ דק, קצת מלח ופלפל

אז מה יצא לנו כאן?
מהכמות הזו יוצאות כ-30 קציצות, כאשר ארבע קציצות מהוות מנת בשר אחת
הקציצות עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים ולכן משביעות וקיבלנו ירקות בחמישה צבעים על הדרך
מעולה להגיש עם מטבל היוגורט, סלט טרי וטעים בצד וכמה כפות של תוספת

דג ברוטב חרדל ודבש
(מתאים ל- 4 מנות)

4 מנות דג (בקלה/טונה/סול – 200 גרם לפני בישול עבור כל מנת דג)
4 כפיות דבש
2 כפות חרדל גרגירים
4 כפות יין לבן
4 כפיות שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים היטב מחבת גריל פסים או פחמים.
מערבבים את כל הרכיבים ומורחים על הדגים.
צורבים בגריל 5-6 דקות לכל צד.

פרוסות דג בכוסברה
6-8 פרוסות דג (סלמון, טונה, בורי, לוקוס)
1 כפית מלח
1 כף שמן

4 גזרים בינוניים – חתוכים לרצועות דקות
1 תפוח אדמה – פרוס לפרוסות בינוניות
3 פלפלים חריפים – חצויים לשניים
6 שיני שום
1 כף פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
15 גבעולי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:
לצקת את השמן על סיר שטוח ולפזר את הגזר, תפוח אדמה, פלפלים חריפים ואת השום כשהוא חצוי
לשניים. מעל כל הירקות לסדר את פרוסות הדג.
מערבבים בצלוחית את שני סוגי הפפריקה והמלח עם מים ויוצקים מעל הדג (שהמים יהיו עד חצי גובה
הדג).
לפזר מעל הדג את הכוסברה הקצוצה, לנענע את הסיר מעט כך שהרוטב המתובל יכסה את התבשיל.
לכסות את הסיר במכסה ולבשל כ- 30 דקות.

חריימה לשבת
דג מושט או דניס או נסיכה
2 כפות שמן
1 כוס מים
1 כפית כמון
קופסא קטנה רסק עגבניות
1 ראש שום מקולף
2 כפות גדושות פלפל אדום חריף קצוץ
כפית מלח ½ כפית פפריקה

אופן ההכנה :
במעבד מזון מרסקים את שיני השום המקולפות, הפלפל החריף והמלח, עד לקבלת תערובת בנפרד.
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את התערובת' טיגון מהיר.
מוסיפים רסק עגבניות ומים ומאדים, עד

שהנוזלים מצטמצמים.מוסיפים את הדגים ומכסים במים.
מבשלים 20 דקות בסיר מכוסה.

מוסיפים את הכמון והפפריקה מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש.

 

 לחצי לצפות במתכונים נוספים 

 לחצי לחזור למתחם בריאות ותזונה
x
x