מתכון לתזונה בריאה בהריון ובהנקה |
דג ברוטב חרדל ודבש (מתאים ל- 4 מנות) 4 מנות דג (בקלה/טונה/סול – 200 גרם לפני בישול עבור כל מנת דג) 4 כפיות דבש 2 כפות חרדל גרגירים 4 כפות יין לבן 4 כפיות שמן זית אופן ההכנה: מחממים היטב מחבת גריל פסים או פחמים. מערבבים את כל הרכיבים ומורחים על הדגים. צורבים בגריל 5-6 דקות לכל צד. פרוסות דג בכוסברה 6-8 פרוסות דג (סלמון, טונה, בורי, לוקוס) 1 כפית מלח 1 כף שמן 4 גזרים בינוניים – חתוכים לרצועות דקות 1 תפוח אדמה – פרוס לפרוסות בינוניות 3 פלפלים חריפים – חצויים לשניים 6 שיני שום 1 כף פפריקה חריפה 2 כפות פפריקה מתוקה 15 גבעולי כוסברה קצוצים אופן ההכנה: לצקת את השמן על סיר שטוח ולפזר את הגזר, תפוח אדמה, פלפלים חריפים ואת השום כשהוא חצוי לשניים. מעל כל הירקות לסדר את פרוסות הדג. מערבבים בצלוחית את שני סוגי הפפריקה והמלח עם מים ויוצקים מעל הדג (שהמים יהיו עד חצי גובה הדג). לפזר מעל הדג את הכוסברה הקצוצה, לנענע את הסיר מעט כך שהרוטב המתובל יכסה את התבשיל. לכסות את הסיר במכסה ולבשל כ- 30 דקות. חריימה לשבת דג מושט או דניס או נסיכה 2 כפות שמן 1 כוס מים 1 כפית כמון קופסא קטנה רסק עגבניות 1 ראש שום מקולף 2 כפות גדושות פלפל אדום חריף קצוץ כפית מלח ½ כפית פפריקה אופן ההכנה : במעבד מזון מרסקים את שיני השום המקולפות, הפלפל החריף והמלח, עד לקבלת תערובת בנפרד. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את התערובת' טיגון מהיר. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומאדים, עד שהנוזלים מצטמצמים.מוסיפים את הדגים ומכסים במים. מבשלים 20 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים את הכמון והפפריקה מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש. |
לחצי לצפות במתכונים נוספים |
לחצי לחזור למתחם בריאות ותזונה |