הכתבות שלנו

קציצות טונה

מתכון לתזונה בריאה בהריון ובהנקה

קציצות טונה

היתרונות:
- מושלם כארוחת צהריים קלילה
- עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים ולכן משביע
- מתאים כמילוי לכריך משביע
- ניתן להקפיא והטעם נשאר מעולה
- גיוון מעניין במקום עוד סלט טונה עם בצל ומיונז
 
ממליצה להכין כמות גדולה ולהקפיא, ככה שכל פעם שאין זמן לבשל,
אפשר לשלוף מהמקפיא ותוך שתי דקות יש ארוחה טעימה ומזינה
.
 
 
קציצות טונה עם שלל ירקות  
 
רכיבים:
ארבע קופסאות טונה במים
ביצה (טריה)
חצי כוס קוואקר
קופסת רסק עגבניות קטנה
כפית דבש
כף שמן קנולה
מלח ופלפל
נייר אפיה
 
ירקות:
תשתמשו במה שאתם אוהבים
(מה שכתוב כאן זו רק המלצה)
בצל קצוץ דק
גמבה ירוקה קצוצה דק
גמבה אדומה קצוצה דק
גמבה כתומה קצוצה דק
עגבניה קצוצה דק
קופסת פטריות (טריות או משומרות) קצוצות דק
חצי קופסת תירס
סלרי קצוץ
חופן נענע ו/או פטרוזיליה ו/או עירית קצוץ דק

 
123_____________________ 
הוראות הכנה:
1. חשוב שהירקות יהיו קצוצים דק על מנת שיהיה קל להכין את הקציצות
2.במחבת עמוקה מחממים את השמן, מוסיפים את הירקות לאט לאט, בצל, סלרי, גמבות,
פטריות, תירס, עגבניה.

3. מתבלים במלח ופלפל ומאדים מספר דקות - מערבבים מדי פעם - מורידים מהאש ומניחים להצטנן.
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
5. בקערה גדולה מערבבים את הטונה, את הביצה החיה, הקוואקר, רסק עגבניות, כפית דבש, מלח ופלפל, מערבבים טוב טוב.
6. מוסיפים לתערובת הטונה את הירקות, מערבבים טוב ונזהרים כי הם עוד חמים...
7. הנסיון מלמד שיותר קל ליצור את הקציצות אם מניחים את התערובת להתקרר חצי שעה במקרר,
אבל זה לא חובה וחוץ מזה, למי יש זמן!

8. פורסים את נייר האפיה על המגש של התנור ומשמנים אותו קלות - ניתן באמצעות ספריי שמן
9. יוצרים קציצות עגולות ופחוסות ומסדרים על נייר האפיה.
10. מכניסים לתנור ב-180 מעלות ל 15-20 דקות, מוציאים, הופכים ומחזירים לעוד 15-20 דקות.
11. אנחנו נוהגים בשתי הדקות האחרונות להעביר לגריל על 230 מעלות כדי לתת השחמה קלה ויפה.
 
מטבל:
את מטבל היוגורט אתם יכולים להכין איך שאתם אוהבים, יוגורט 1.5-2.5 אחוז שומן, שן שום כתושה, חופן נענע ו/או פטרוזיליה קצוץ דק, קצת מלח ופלפל

אז מה יצא לנו כאן?
מהכמות הזו יוצאות כ-30 קציצות, כאשר ארבע קציצות מהוות מנת בשר אחת
הקציצות עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים ולכן משביעות וקיבלנו ירקות בחמישה צבעים על הדרך
מעולה להגיש עם מטבל היוגורט, סלט טרי וטעים בצד וכמה כפות של תוספת

 לחצי לצפות במתכונים נוספים 

 לחצי לחזור למתחם בריאות ותזונה
x
x