פחמימות וקטניות
לרוב הכנה של תוספת היא החלק הקל של הארוחה. תוך דקה מכינים אורז לבן או פסטה.
הבעיה במנה כזו שהיא דלה בסיבים ויטמינים ומינרלים ועשירה בפחמימות פשוטות.
מצורף רעיון לתוספת בריאה וקלה להכנה, עשירה בסיבים וירקות, שיאפשרו שובע לאורך זמן
ושמירה על רמת סוכר מאוזנת בדם.
תבשילים שמערבים קטניות ודגנים יכולים להוות מנה מצויינת לנשים צמחוניות בהריון או אחרי לידה
שכן המנות עשירות בחלבון מלא, סידן, ברזל, אבץ, ויטמין B ועוד.
כך שמהוות תחליף מצויין לארוחה בשרית.
ירקות מוקפצים עם טופו ונודלס
מנה מאוזנת שלוקחת 10 דקות
רכיבים: בצל גדול לקט תאילנדי של סנפרוסט טופו מועשר בסידן חצי חבילת נודלס. מלח, פלפל, שמן
הוראות הכנה: קוצצים את הבצל ומאדים בכף שמן, מוסיםים את הלקט, מאדים עד לריכוך.
מוסיפים חצי מכמות הרוטב שיש בשקית, מוסיפים טופו חתוך לרצועות ומערבבים היטב. לוקחים חצי חבילת נודלס ומשרים במים רותחים עד לריכוך. מערבבים את הנודלס עם הירקות והטופו ואוכלים בתיאבון. אם יש יותר זמן, אפשר להחליף את הנודלס בפסטה מחיטה מלאה.
תבשיל קטניות בחמישה צבעים
רכיבים: חצי כוס עדשים ירוקות
חצי כוס שעועית מש
חצי חבילת שימורים של חומוס
כוס בורגול
בצל אחד גדול
2 קישואים
2 גזרים גדולים קלופים
סלק 1
2 גמבות
עגבניה
כף של שמן
כורכום, פלפל, מלח
4 כוסות מים
הוראות הכנה: יש להשרות במים לחצי שעה את העדשים, והמש.
לקצוץ את כל הירקות לקוביות, להוסיף חצי חבילת שימורים של חומוס ,
לבשל את תערובת הירקות עם כף של שמן, בסיר סגור מספר דקות.
מתבלים בכורכום, פלפל, מלח
מרתיחים 4 כוסות מים
מוסיפים לתערובת את העדשים והמש, כוס בורגול, ו4 כוסות מים רותחות, מערבבים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, ל45 דקות. מוודאים שהמש התרכך.
תבשיל קינואה ובורגול
רכיבים: חצי כוס בורגול עבה
חצי כוס קינואה
2 כוסות מים רותחים
גזר מגורר
בצל קצוץ
סלרי קצוץ
פטריות קצוצות
חמוציות
אגוזי מלך
מלח
פלפל
אבקת מרק
הוראות הכנה: מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן, זית או קנולה, לטעמכם, מאדים את הבצל דקה שתיים
מוסיפים את שלל הירקות - גזר, סלרי, פטריות
ממליחים ומפלפלים
מאדים לכמה דקות
מוסיפים את כוס הבורגול+קינואה, מערבבים עוד דקה
מוסיפים שתי כוסות מים רתוחות - עם כמות קטנה של אבקת מרק - לסיר,
מוסיפים את החמוציות והאגוזים - נותנים ערבוב
מכסים ומביאים לרתיחה
מעבירים ללהבה הכי קטנה
טיימר - 20 דקות
מכבים, פותחים קצת את המכסה לחמש דקות, סוגרים
זהו, מוכן להגשה!