סוף סוף חופש. לא צריך לבשל, ויש מישהו אחר שיעשה את הכלים, פשוט תענוג. יחד עם היתרונות הרבים, קיימים גם מספר חסרונות, בעיקר בתחום של שמירה על הבריאות ואורח חיים בריא.
1. בחופשה לא עושים דיאטה - חשוב לי להדגיש שהמטרות צריכות להיות ריאליות. חבל שתצפו מעצמכן לרדת במשקל אחר ששבוע שלם אתן אוכלות ארוחות של 3 מנות בכל ארוחה. המטרה כששמים לב לתזונה בחופשה היא למזער נזקים. לאכול את כל מה שאוהבים אבל לנסות ולהקשיב לגוף שלכן, כך שלא תצאו מהארוחה מפוצצים ומלאי רגשות אשמה.
2. תביאו בגדי ספורט - נכון שכשיוצאים לחופשה, הדבר האחרון שרוצים לחשוב עליו זה כושר גופני. מצד שני, יתכן שאחרי מספר ימים של בטן-גב תרגישו צורך לחלץ עצמות. כמובן שאין הכוונה לעשות ספורט מעיק ולא מהנה. אלא לשלב את הפעילות הגופנית בחופשה עצמה. למשל, לשחות, לרקוד בערב, לצאת לטיולים רגליים או צעדה קצרה כדי להוריד את האוכל. יש מלונות בהם יש גם חדר כושר שניתן לבקר בו, ניתן לשחק טניס או פינג-פונג. ובכלל צאו מהמלון, יש כל כך הרבה דברים מהנים שאפשר לעשות בחוץ, בין אם זה ללכת לשנורקל באילת או ללכת למסלול יום קצר בהרי הצפון, אפילו הליכה של כמה שעות בקניון עדיפה על לשכב שמונה שעות ליד הבריכה בלי יותר מדי פעילות. בקיצור, כל פעילות מבורכת.
3. אכלו במידה - אחת הבעיות הקשות בבתי מלון היא המגוון הרחב של האוכל. כבר הוכח במחקרים שכשיש הרבה מגוון, הכמות הנאכלת גדולה בהרבה. כדי להימנע ממכשול זה מומלץ להתחיל את הארוחה במעבר ובדיקה של כל המנות המוגשות. כדאי למלא צלחת אחת שמכילה את כל המנות הטעימות (גם אם הן לא דיאטטיות) ובחלקה גם ירקות ודברים מזינים. השילוב של מזונות בריאים ולא בריאים חשוב על מנת שלא תחושו החמצה בכך שוויתרתם על מזונות שאתם רוצים ומצד שני לא תגזימו בכמות.
4. ותרו על מה שלא טעים - כדאי לסגל הרגל של לאכול רק מה שטעים לנו. פעמים רבות מתחילים לאכול ומתרגלים לטעם אחרי כמה ביסים. ברגע שאתן שמות לב שהאוכל כבר פחות טעים, זה השלב בו תוכלו להפסיק ולהימנע מלאכול אוכל מיותר. כמובן שאת המאכלים הטעימים שכיף לכן לאכול תאכלו בכיף בלי רגשות אשמה. כשמוותרים על רגשות האשמה ניתן ליהנות יותר מהמזון ולכן להסתפק גם בכמות קטנה יותר.
5. תאכלו ארוחת הצהריים - פעמים רבות אנשים מנסים לחסוך ארוחה ולכן מוותרים על ארוחת הצהרים. הבעיה היא שכשלא אוכלים ארוחה מסודרת הרבה פעמים אוכלים יותר חטיפים וממתקים וגם מגיעים מאוד רעבים לארוחת הערב. כמובן שכדאי להימנע ממצב זה. דווקא כדאי לנסות ולהגיע לארוחת הערב כשאנחנו רעבים מעט ולא מורעבים כדי שנוכל להיות בשליטה, לאכול לאט, בצורה קשובה לגוף ובמידה שנכונה לנו.
6. חשבו על התחושה שאחרי – נכון שבאותו הרגע ההחלטה הנכונה ביותר נראית לכם לקחת עוד ביס נוסף. אך אם נריץ את התסריט הזה לעוד כמה דקות קדימה, כשתגיע תחושת המועקה וכאבי הבטן, יתכן שיהיה לכם קל יותר לוותר על הביס הזה. למעשה. כשבדקו מה גורם לאנשים רזים מטבעם להפסיק לאכול, לרוב הסיבה הייתה שאינם רוצים לצאת בתחושה של מלאות יתר מהארוחה. לכן נסו להתרכז בתחושות הגוף ולאכול במידה שטובה לכן כך שעדין תיהנו מהארוחה ותוכלו להמשיך ליהנות מהמשך היום בתחושת קלילות נעימה.
7. תכננו מראש את הפינוקים – תחושת החופש עלולה לעודד שחרור גם בנושא זה. אין ספק שיש לא מעט פיתויים במלון עצמו ובאכילה בחוץ במסעדות. גם כאן כדאי למצוא את עמק השווה. כדאי להחליט על כמות ריאלית של מאכלים מפנקים. מאכלים שלא תורמים רכיבים חיוניים לגוף שלנו, אך כדאי לשלב אותם במידה. דוגמאות למאכלים אלו יכולות להיות קינוח בארוחה, פנקייק, כדור גלידה, כוס של שתיה מתוקה או כוס אלכוהול. בין אם זה קינוח אחד או שניים ליום, חשוב לתכנן בהתאם.
הכותבת, סיגלית פז היא דיאטנית קלינית המתמחה בתזונה בהריון ולאחר לידה.