דגים כמה מילים על למה כדאי לאכול דג סלומון עשיר בחלבון - ב100 גרם דג אפוי יש כ-25 גרם חלבון עשיר בברזל וב-B12 עשיר באומגה 3 - חומצת שומן שחשובה במיוחד בהריון ובהנקה להתפתחות תקינה של הת=מוח והרשתית של התינוק, להפחתת דכאון אחרי לידה, ו להפחתת הסיכון למחלות לב ההמלצה של (AHA (American Heart Association - היא לצרוך שתי מנות דג לשבוע אז אני הולכת לתת לכם את הדרך הקלה, הנקיה והמהירה להכין דג סלמון אפוי שתמיד יוצא בול ודורש רק 10 דקות הכנה (חוץ מהאפייה)
דג סלומון אפוי עם רוזמרין
רכיבים: חבילת פילה סלומון - בדרך כלל מגיע כשלוש חתיכות יפות ארוזות בחבילה שימו לב שעל האריזה לא כתוב שהוא מעובד שש שיני שום קלופות ופרוסות דק כפית שמן זית כפית חרדל גרגרים פלפל שחור - עדיף גרוס אבל לא קריטי מלח - מלח גס עדיף ענפי רוזמרין נייר כסף לימון
הוראות הכנה: זמן הכנה - 10 דקות מפשירים את הדג (ערב לפני אפשר פשוט להעביר מהמקפיא למקרר) מחממים כבר את התנור לכ-200 מעלות שוטפים את הדג טוב ומניחים - כשהעור של הדג למטה כמובן - במרכז של יריעת ניר כסף (גודל שיספיק לעטוף את הדג ממש טוב) שמים על הנתחים שמן זית, פלפל שחור וחרדל מוסיפים את פרוסות השום, מניחים עליו ענף של רוזמרין בוזקים מעט מלח כעת, נשאר רק לעטוף את הדג היטב היטב ביריעת ניר הכסף - שיהיה ממש אטום בפנים ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות בחום של 200 מעלות.
סתם כדי לסבר את האוזן - הכנה של שניצל מוכן בשרי או צמחי גם דורש זמן הכנה של 15- 20 דקות, אז שווה להשקיע בעוד 10 דקות ולאכול מנה בריאה וטעימה( לאחר מכן, מוציאים, מורידים את העור ומגישים עם הרבה לימון אם נשאר, להכניס למקרר בקופסא אטומה היטב, מחזיק בכיף יומיים