טיפים להכנת סלט ישראלי מנצח! "סלט ישראלי" הוא הסלט המבוקש ביותר בתפריט הקיץ של רשת קפה גרג. הסלט הישראלי קצוץ דק ומכיל מגוון ירקות עשיר : צנון, בצל, פלפל, עגבניה, מלפפון ואבוקדו ומתובל בשמן זית ולימון . מומלץ להוסיף מלח לפי הטעם וטחינה לאלו האוהבים את טעמה הייחודי.
לקראת יום העצמאות, מנדב לנו, השף הראשי ברשת קפה גרג , טיפים להכנת סלט ישראלי מנצח:
בהכנת סלט ישראלי קצוץ דק יש להשתמש בסכין חדה על מנת למנוע את פציעת הירקות ולשמר את טריותם גם לאחר החיתוך.
יש לחתוך את הירקות בגודל אחיד בכדי לחבר היטב את הטעמים וליצור איזון.
יש לחתוך את העגבניה בסוף.
לאלו המעדיפים תוספת רטבים במקום שמן זית ולימון או בנוסף- רצוי לבסס את הרוטב על יוגורט ולא מיונז על מנת לצמצם את כמות השומן בסלט.
יש להוסיף את הרוטב רק לפני הגשת הסלט.
ניתן להוסיף לסלט רוטב ויניגרט בטעמים מיוחדים, שנוצרים ע"י הוספת חמאת בוטנים, שמן שומשום, נענע, טחינה או תרכיזי פירות (כגון מנגו) לרוטב הוינגרט הבסיסי.
רצוי לשלב מרקמים שונים של ירקות בכדי להפוך את הסלט למעניין יותר. לדוגמא שילוב של צנון או לחילופין כרובית, גזר, קולורבי או כל ירק קרנצ'י אחר לצד אבוקדו שנימוח בפה .
להעשרת הסלט כדאי להוסיף אגוזים ושקדים קלויים, המשדרגים את הסלט הן בנראות ,הן בטעם והן בערך הבריאותי.
לאלו המעוניינים להפוך את הסלט לארוחה עיקרית כדאי להוסיף גבינה מגורדת או חתוכה על מנת להעשיר את הסלט. גבינות מומלצות: פרמזן, קשקבל או רוקפור.
בסלטי חסה רעננים מומלץ להוסיף פירות טריים כגון תפוחים, אגסים או נקטרינות, המשתלבים באופן מושלם עם טעמה של החסה ומוסיפים חמיצות- מתקתקה לסלט.