הכתבות שלנו

כתבה - טיפים לסלט ישראלי

 

 

 

טיפים להכנת סלט ישראלי מנצח!
"סלט ישראלי" הוא הסלט המבוקש ביותר בתפריט הקיץ של רשת קפה גרג. הסלט הישראלי קצוץ דק ומכיל מגוון ירקות עשיר : צנון, בצל, פלפל, עגבניה, מלפפון ואבוקדו ומתובל בשמן זית ולימון . מומלץ להוסיף מלח לפי הטעם וטחינה לאלו האוהבים את טעמה הייחודי.
 

לקראת יום העצמאות, מנדב לנו, השף הראשי ברשת קפה גרג , טיפים להכנת סלט ישראלי מנצח:

  • בהכנת סלט ישראלי קצוץ דק יש להשתמש בסכין חדה על מנת למנוע את פציעת הירקות ולשמר את טריותם גם לאחר החיתוך.
  • יש לחתוך את הירקות בגודל אחיד בכדי לחבר היטב את הטעמים וליצור איזון.
  • יש לחתוך את העגבניה בסוף.
  • לאלו המעדיפים תוספת רטבים במקום שמן זית ולימון או בנוסף- רצוי לבסס את הרוטב על יוגורט ולא מיונז על מנת לצמצם את כמות השומן בסלט.
  • יש להוסיף את הרוטב רק לפני הגשת הסלט.
  • ניתן להוסיף לסלט רוטב ויניגרט בטעמים מיוחדים, שנוצרים ע"י הוספת חמאת בוטנים, שמן שומשום, נענע, טחינה או תרכיזי פירות (כגון מנגו) לרוטב הוינגרט הבסיסי.
  • רצוי לשלב מרקמים שונים של ירקות בכדי להפוך את הסלט למעניין יותר. לדוגמא שילוב של צנון או לחילופין כרובית, גזר, קולורבי או כל ירק קרנצ'י אחר לצד אבוקדו שנימוח בפה .
  • להעשרת הסלט כדאי להוסיף אגוזים ושקדים קלויים, המשדרגים את הסלט הן בנראות ,הן בטעם והן בערך הבריאותי.
  • לאלו המעוניינים להפוך את הסלט לארוחה עיקרית כדאי להוסיף גבינה מגורדת או חתוכה על מנת להעשיר את הסלט. גבינות  מומלצות: פרמזן, קשקבל או רוקפור.
  • בסלטי חסה רעננים מומלץ להוסיף פירות טריים כגון תפוחים, אגסים או נקטרינות, המשתלבים באופן מושלם עם טעמה של החסה ומוסיפים חמיצות- מתקתקה לסלט.

 

 

 

 
 

 

 

x
x