הנקה הנה הדרך הטובה ביותר להזנת תינוקך, וכדי להמשיך בחוויה זו זמן רב ככל הניתן, שקלי את האפשרויות הבאות:
הנקה בלעדית
שילוב של הנקה עם הזנה בחלב אם שאוב
הנקה כאשר את ותינוקך ביחד והזנה בתחליף חלב אם על פי המלצות הרופא. שימי לב כי התוצאה עשויה להיות ירידה באספקת חלב האם.
בכל אפשרות שתבחרי, יש להפוך את חווית ההנקה לנוחה לך ולתינוקך כאחד . בעת שאיבה ואחסון כהכנה לחזרה לעבודה, תכנני כדי להכין את כמות החלב הדרושה למספר ההנקות שאת תחמיצי מדי יום. לדוגמה, אם תיעדרי במשך עשר שעות ותינוקך בדרך כלל יאכל שלוש ארוחות, יהיה עליך להכין לפחות שלושה בקבוקים כדי לתת למטפלת שלך. אימהות רבות מעדיפות להקפיא מראש מנות חלב אם למספר ימים .
עצות מעשיות לאם המניקה
לפני השאיבה רחצי את ידייך ביסודיות וודאי כי כל ציוד שאיבת ואחסון החלב שטוף, מנוקה ומחוטא.
שאבי בערך את הכמות שתינוקך אוכל במהלך הנקה.
וודאי כי מיכל האחסון מכוסה או אטום ומסומן עם התאריך הנכון .
הניחי את החלב בתוך המקרר פנימה היכן שקר יותר, לא בדלת.
החזיקי חלב אם טרי במקרר עד 8 ימים, ולאחר מכן יש לעשות בו שימוש, או להשליכו.
חלב אם טרי ניתן להחזיק במקפיא למשך עד שלושה חודשים. כאשר החלב הפשיר, ניתן להחזיקו במקרר במשך עד 24 שעות. אין להקפיא את החלב מחדש .
חלב אם יש להפשיר במשך הלילה במקרר, או במים נעימים למגע/ חמימים.
כדי לחמם חלב אם הניחו את הבקבוק במחמם בקבוקים או מתחת לברז חם. נערו את הבקבוק לערבוב שכן יתכן שתכולת השומן נפרדה.
עצות על בטיחות בהנקה
אל תוסיפו חלב טרי לחלב שנשאב קודם המצוי במקפיא. אם את מאחסנת חלב במקרר ע"מ שיהיה אפשר להוסיף לו חלב טרי במהלך היום. יש להוסיף רק חלב שנשאב לתוך מיכל סטרילי, וצונן במקרר. ניתן לאחסן חלב אך ורק בצורה זו למשך 3-5 ימים לכל היותר )מהשאיבה הראשונה(, ולאחר מכן יש להשתמש בו מיד.
יש לשאת חלב אם שאוב במיכל מבודד עם קרח .
כדי לאחסן חלב במקפיא, על המקפיא להיות קר מספיק כדי לשמור על גלידה קשה.
השליכו תמיד כל חלב שאוב שנותר בתום האכלה - חלב אם שאוב טרי שלא הוקפא לאחר שחומם ונטעם ניתן לשמור להאכלה הבאה במקרר עד לכ-2-3 שעות.
חלב אם ניתן גם לשאוב ידנית. התייעצי עם יועצת הנקה או אחות טיפת חלב בעת הצורך.