הכתבות שלנו

תבשיל קטניות בחמישה צבעים

מתכון לתזונה בריאה בהריון ובהנקה


פחמימות וקטניות
לרוב הכנה של תוספת היא החלק הקל של הארוחה. תוך דקה מכינים אורז לבן או פסטה.
הבעיה במנה כזו שהיא דלה בסיבים ויטמינים ומינרלים ועשירה בפחמימות פשוטות.
מצורף רעיון לתוספת בריאה וקלה להכנה, עשירה בסיבים וירקות, שיאפשרו שובע לאורך זמן
ושמירה על רמת סוכר מאוזנת בדם.

תבשילים שמערבים קטניות ודגנים יכולים להוות מנה מצויינת לנשים צמחוניות בהריון או אחרי לידה
שכן המנות עשירות בחלבון מלא, סידן, ברזל, אבץ, ויטמין B ועוד.
כך שמהוות תחליף מצויין לארוחה בשרית.

תבשיל קטניות בחמישה צבעים  
רכיבים:
חצי כוס עדשים ירוקות
 חצי כוס שעועית מש
חצי חבילת שימורים של חומוס
כוס בורגול
בצל אחד גדול
2 קישואים
2 גזרים גדולים קלופים
סלק 1
2 גמבות
עגבניה
כף של שמן
כורכום, פלפל, מלח
4 כוסות מים
 
הוראות הכנה:
יש להשרות במים לחצי שעה את העדשים,  והמש.
לקצוץ את כל הירקות לקוביות, להוסיף חצי חבילת שימורים של חומוס ,
לבשל את תערובת הירקות עם כף של שמן, בסיר סגור מספר דקות.
מתבלים בכורכום, פלפל, מלח
מרתיחים 4 כוסות מים
מוסיפים לתערובת את העדשים והמש, כוס בורגול, ו4 כוסות מים רותחות, מערבבים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, ל45 דקות. מוודאים שהמש התרכך.


 לחצי לצפות במתכונים נוספים 

 לחצי לחזור למתחם בריאות ותזונה
x
x