פחמימות וקטניות לרוב הכנה של תוספת היא החלק הקל של הארוחה. תוך דקה מכינים אורז לבן או פסטה. הבעיה במנה כזו שהיא דלה בסיבים ויטמינים ומינרלים ועשירה בפחמימות פשוטות. מצורף רעיון לתוספת בריאה וקלה להכנה, עשירה בסיבים וירקות, שיאפשרו שובע לאורך זמן ושמירה על רמת סוכר מאוזנת בדם.
תבשילים שמערבים קטניות ודגנים יכולים להוות מנה מצויינת לנשים צמחוניות בהריון או אחרי לידה שכן המנות עשירות בחלבון מלא, סידן, ברזל, אבץ, ויטמין B ועוד. כך שמהוות תחליף מצויין לארוחה בשרית.
תבשיל קינואה ובורגול
רכיבים: חצי כוס בורגול עבה חצי כוס קינואה 2 כוסות מים רותחים גזר מגורר בצל קצוץ סלרי קצוץ פטריות קצוצות חמוציות אגוזי מלך מלח פלפל אבקת מרק
הוראות הכנה: מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן, זית או קנולה, לטעמכם, מאדים את הבצל דקה שתיים מוסיפים את שלל הירקות - גזר, סלרי, פטריות ממליחים ומפלפלים מאדים לכמה דקות מוסיפים את כוס הבורגול+קינואה, מערבבים עוד דקה מוסיפים שתי כוסות מים רתוחות - עם כמות קטנה של אבקת מרק - לסיר, מוסיפים את החמוציות והאגוזים - נותנים ערבוב מכסים ומביאים לרתיחה מעבירים ללהבה הכי קטנה טיימר - 20 דקות מכבים, פותחים קצת את המכסה לחמש דקות, סוגרים זהו, מוכן להגשה!