סלט מומלץ להרבות באכילת ירקות ופירות. ההמלצה של ארגוני הבריאות היא לאכול 5-9 מנות ירק ליום. כדי להקל על המשימה, מומלץ להכין מראש סלטים מעניינים וטעימים. הירקות עשירים בויטמינים ומינרלים, וסיבים תזונתיים, מסייעים לתחושת שובע לאורך זמן, פעילות מעיים תקינה, איזון רמות הסוכר ורמות הכולסטרול. מתכון קל לסלט מהיר.
סלט שורשים
רכיבים: 3 גזרים 2 קולורבי בינוניים 1 סלק אדום בינוני חצי סלרי שני תפוחים ירוקים חמוצים - גרני סמית חופן חמוציות שני לימונים עסיסיים מלח ופלפל שמן זית חופן אגוזי מלך חופן נענע קצוצה
הוראות הכנה: שוטפים, מקלפים וחותכים לקוביות את הגזרים, הקולורבי, הסלק והתפוחים קוצצים את גבעולי הסלרי דק ואת החמוציות לחתיכות קטנות, כדי שטעמם יהיה מורגש יותר. מתבלים בלימון סחוט, שמן זית, מלח ופלפל. משרים את הסלט במקרר לשעתיים לפני ההגשה מערבבים את הכל בקערה אגוזי מלך מוסיפים ממש לפני ההגשה