רכיבי התזונה החשובים שיעזרו לכן לעבור את ההריון בשלום |
לתזונה נכונה בהריון יש חשיבות מכרעת בהריון על מנת לספק לתינוק את כל הדרוש לו להתפתחות תקינה. חלק מהרכיבים ניתן לספק על ידי התזונה בלבד, וחלק לא. חשוב להיות ערניים, ובמידה והתזונה לא מספקת את כל הדרישות התזונתיות, להשלים אותן באמצעות התוסף הנכון. צריכה מספקת של ויטמינים ומינרלים מסייעת להפחית סיבוכים, ומספקת את צרכי התינוק והאם. רכיבי התזונה החשובים במהלך ההריוןחומצה פוליתחומצה פולית היא ויטמין השייך לקבוצת ויטמינים מסוג B. הוא חשוב בתקופת הפוריות ובתקופת ההריון בפרט. הוא משתתף בתהליך יצירת כדוריות הדם האדומות אצל האם ובכך מונע אנמיה, משתתף בחלוקת תאים והתמיינותם, בגדילת השליה ועיקר חשיבותו נובעת מכך שמסייע להתפתחות עצבית תקינה של העובר.מחקרים מראים שהוספתו לתזונת נשים הרות מפחיתה ב70% את הסיכון למום בתעלת העצבים של התינוק. ההמלצה היא לצרוך תוסף של 400 מק"ג לפני ההריון ולהמשיך לאורך ההריון, בנוסף לצריכה של כ200 מק"ג מהמזון. מקורות טובים לחומצה פולית הם: ירקות עליים כמו תרד, כרוב, חסה, רוקט, אספרגוס, ברוקולי, קטניות, פירות, ולחמים ודגני בוקר מועשרים. יש חשיבות רבה לקחת את התוסף שכן צריכה מהמזון בלבד לא מספיקה., וגם לא ברור כמה באמת נספג מהמזון. ברזלההמלצה לנשים בהריון היא להגיע לצריכה של 27 מ"ג ברזל ביום.בהריון, יש ייצור מוגבר של דם אצל האם ובשילוב עם צרכי העובר, ההדרישה לברזל עולה פי 2. חוסר ברזל יכול להביא לחוסרים אצל האם, להתפתחות אנמיה, לעודד לידה מוקדמת ומשקל ילוד נמוך, ואף להביא לפגיעות קוגניטיביות אצל העובר. העובר צריך את הברזל כדי להתחיל לצבור מאגרים משלו, להם יזדקק לאחר הלידה. מומלץ לעקוב אחר רמת הברזל וההמוגלו בין באמצעות בדיקת דם, ובאיזור שבוע 9-12 להתחיל לקחת תוסף ברזל, בשילוב עם תזונה עשירה בברזל. מזונות עשירים בברזל: בקר, הודו, דגים, קטניות, טחינה, ירקות ירוקים, דגני בוקר מועשרים. ברזל מן החי נספג טוב יותר בגופנו. כדי לעזור לברזל הצמחי להספג, מומלץ לשלב אותו עם ויטמין C שנמצא ב גמבה, עגבניה, פירות הדר, תותים, קיווי, גוייבה. קפאין מפחית את ספיגת הברזל ולכן מומלץ להמנע משתיה של תה, קולה, קפה ואכילת שוקולד עם הארוחות. את התוסף, מומלץ לצרוך את התוסף על בטן ריקה, ולקחת אותו בנפרד מתוסף שמכיל אבץ וסידן, ומארוחה חלבית כיוון שהם מפחיתים את הספיגה שלו. סידןההמלצה היא לצרוך 1000 מ"ד סידן ביום. הסידן דרוש על מנת על מנת לספק חומרי בניין לבניית השלד של התינוק, מבלי לפגוע בשלד של האם, לבניית השיניים, תהליכי קרישה ולפעילות עצבית ושרירית תקינה. חשיבות נוספת של סידן, היא בשמירה על לחץ דם תקין בהריון.מזונות העשירים בסידן- חלב ומוצריו,טופו,סרדינים, טחינה,כרוב, כרובית, ברוקולי, שעועית ירוקה, שקדים, חסה, תאנים ומוצרים מועשרים. בדומה לספיגה של הברזל, גם כאן צריכה של ויטמין C מגבירה את הספיגה וקפאין, מפחית אותה. במידה ולא מגיעים להמלצות הללו, כדאי לשלב תוסף. את התוסף חשוב לקחת בהפרש של שעתיים מארוחה שמכילה מוצרי חלב כיוון שהגוף יכול לספוג כמות מוגבלת של סידן בכל פעם. חשוב לוודא שרמת ויטמין D תקינה, כיוון שויטמין D מסייע לספיגת הסידן.
ההמלצות לנשים הרות הן לצרוך 1.4 גרם של אומגה 3 ביום. |
לחצי לצפייה בכתובת נוספות בתחום הבריאות וההריון |